Marion van den Boogaard

Specialismen

Algemeen fysiotherapeut
Oncologiefysiotherapeut
Oedeemfysiotherapeut
Claudicatiotherapeut (aangesloten bij Chronisch ZorgNet)

Algemeen

Sinds 2007 werk ik als algemeen-, oedeem- en oncologiefysiotherapeut bij FysioParmentier. Ik geef hier ook een paar keer per jaar de cursus ‘ontspanning en ademhaling’. Ik vind het belangrijk aandacht te besteden aan de mens als geheel en mijn patiënten niet te zien als alleen een rug-klacht of een schouder-klacht. Ik wil samen met de patiënt werken aan de beste oplossing voor zijn/haar probleem en ook aandacht besteden aan het behouden van het behaalde resultaat na het afronden van de behandelingen.

Naast mijn werk in de praktijk houd ik me actief bezig met de rol van de fysiotherapeut in de palliatieve fase. Over dit onderwerp geef ik ook les aan fysiotherapeuten op de Hogeschool Utrecht en bij het Nederlands Paramedisch Instituut.

Werkervaring

Sinds mijn afstuderen in 1980 heb ik met veel plezier als fysiotherapeut gewerkt in verschillende eerstelijns fysiotherapiepraktijken. Ik ben begonnen in een praktijk in Vleuten. Ik heb daar – naast de algemene fysiotherapie – veel met oudere patiënten gewerkt en ook ouderengymnastiek gegeven. Daarna heb ik als algemeen fysiotherapeut en oedeemfysiotherapeut in een praktijk in De Meern gewerkt. In de loop van de jaren kwamen er steeds meer oncologische patiënten bij en ben ik me verder gaan specialiseren in de oncologiefysiotherapie. Bovendien ben ik me steeds meer gaan verdiepen in spanningsgerelateerde klachten – waaronder hyperventilatie – en lichaamsbewustwording en stressmanagement. Verder geef ik als claudicatiotherapeut ook gesuperviseerd looptherapie aan mensen met etalagebenen.

Opleiding

Fysiotherapie: SUPA (Stichting Utrechtse paramedische Academie) in Utrecht (1980)
Post HBO: Therapeutische lymfedrainage en oedeemtherapie (NPI 1999)
Modulaire Opleiding Oncologie en Fysiotherapie (Avans+ 2007)

Aanvullende cursussen

Onder andere:
• Lymftaping
• Bindweefsel, fascie en fascietechnieken
• Vervolgcursus Therapeutische lymfedrainage en oedeemtherapie/Borstkanker
• Lichaamsbewustwording en stressmanagement
• Hyperventilatie en disfunctioneel ademen (spanningsklachten)
• Claudicatio Intermittens/Perifeer Arterieel Vaatlijden
• Osteoporose; preventie, behandeling en begeleiding
• Behoud van fysieke fitheid tijdens chemotherapie
• Mindfulness en fysiotherapie

Aanwezig op:

Dinsdag, woensdag en vrijdag.

BIG-nummer:

39033201604